Situacija pod kontrolom!

Broj otrovanih brzom hranom u Mališevu porastao je na 158, ali je situacija pod kontrolom i kontinuirano je nadziru nadležni organi, saopšteno je iz te opštine.

"Broj otrovanih je porastao na 158 slučajeva, ali je situacija pod kontrolom i kontinuirano je nadziru nadležni organi. Uprkos povećanju broja otrovanih, situacija je pod punom kontrolom i preduzete su sve mjere da se obezbede neophodne zdravstvene usluge", navodi se u saopštenju objavljenom na Facebook stranici opštine Mališevo.

Direktor Glavnog porodičnog medicinskog centra u ovoj opštini Afrim Krasniqi rekao je ranije za Kohu da zdravstveno stanje pacijanata "nije previše loše, ali nije dobro", te da raste broj nih koji se žale na stomačne tegobe.

"Pošto imaju povraćanje, dijareju, temperaturu, svi traže medicinsku pomoć", rekao je Krasniqi.

Od ovih otrovanih, 35 pacijenata se zadržano na liječenju u prizrenskoj bolnici, dok je 12 na hospitalizovano u Univerzitetskom kliničkom centru Kosova u Prištini.

Agencija za hranu i veterinu zatvorila je lokal gdje su, kako se sumnja, otrovani građani kupovali hranu.

Portparol Agencije Lamir Thaçi je tokom dana na konferenciji za novinare rekao da je „iz pregleda koji su obavljeni na tom lokalitetu uočeno da je opšte tehničko, sanitarno i higijensko stanje na lošem nivou, kao i da su pronađeni proizvodi bez porijekla“.

Izvor: Kosovo Online/Klan Kosova