Poslanik AAK-a

Poslanik Alijanse za budućnost Kosova Pal Lekaj rekao je da njegova stranka neće glasati ni za jedan međunarodni sporazum, kao ni zakon u Skupštini dok se Vlada ne poboljša, prenosi Demokracia.

"To nije u našem domenu, to je u domenu onih koji imaju odgovornost, koji imaju glas građana, imaju 50 plus jedan da donose odluke, a ako u njihovom domenu dominiraju samo brojevi i bahatost, onda dođete do takve situacije da nećemo glasati ni o jednom sporazumu, ni o jednom zakonu dok se ne poprave", rekao je Lekaj.

Prema njegovim riječima, do svih problema su Skupštini dovelo je loše ponašanje premijera Albina Kurtija.

"Mislim da su nas sva ta loša ponašanja premijera, dovela u ovu situaciju i dok postoji opozicija, onda treba da prevlada razum i da se uvaže zahtjevi opozicije", rekao je on.

On se osvrnuo na trenutnu situaciju na sjeveru i istakao da je potrebni uvođenje sankcija Srbiji nakon sukoba u Banjskoj.

Predsjednica zemlje Vjosa Osmani rekla je da se dijalog Kosova i Srbije neće nastaviti bez sankcionisanja Srbije, a Lekaj je po tom pitanju rekao da Srbiju treba sankcionisati međunarodna zajednica.

"Rekli smo i ponovo kažem da sankcionisanje Srbije mora da se desi, Srbija mora hitno da se sankcioniše u ovom pravcu, ali istovremeno moraju da se ukinu sankcije Kosovu, jer se nanosi šteta građanima", zaključio je on.

Izvor: Kosovo online/Demokracia