Poslanik LDK-a

Poslanik Demokratskog saveza Kosova Avdullah Hoti poručio je danas da je sveobuhvatni sporazum o međusobnom priznanju i normalizaciji odnosa Kosova i Srbije jedino rješenje koje obezbjeđuje mir.

Hoti je to rekao na sastanku sa američkim analitičarem, predavačem na "Johns Hopkins" univerzitetu Edwardom Josephom, sa kojim je razgovarao o aktuelnim političkim dešavanjima na Kosovu i stabilnosti u regionu.

On je u objavi na Facebooku naveo da mu je bilo "zadovoljstvo da se sretne sa prijateljem i snažnim pobornikom evroatlantskih integracija Kosova kao što je Edward Joseph".

"Imali smo veoma sadržajan razgovor o aktuelnim političkim dešavanjima u zemlji, kao i značaju za stabilnost u regionu. Gospodin Joseph je veoma upoznat sa političkim dešavanjima na Balkanu. Sa velikim interesovanjem sam slušao njegove stavove o trenutnoj situaciji", napisao je Hoti.

Tokom sastanka Hoti je naglasio da Kosovo treba da bude promoter i doprinese regionalnoj stabilnosti.

"Preneo sam mu sam stavove LDK o dijalogu i aktuelnim političkim dešavanjima. Za LDK, jedino rješenje je dijalog i koordinacija sa našim saveznicima. Sveobuhvatni sporazum o međusobnom priznavanju i normalizaciji odnosa jedino je rješenje koje obezbeđuje trajni mir u ovom dijelu Evrope", poručio je Hoti.

Izvor: Kosovo Online