Imamo uputstvo

Ministar administracije i lokalne samouprave Elbert Krasniqi izjavio je da za sada nema informaciju da su se građani na sjeveru obraćali skupštinama opština da ih obavjeste o inicijativi za smenu gradonačelnika putem peticije, prenosi Telegrafi.

Krasniqi je podsjetio da je doneto Administrativno uputstvo sa detaljnom procedurom za smjenu gradonačelnika putem peticije.

"Do ovog trenutka nismo dobili nikakvu informaciju od predsjednika skupština opština da je neka grupa građana obavjestila njih, ili druge organe, o tome da je pokrenuta inicijativa za smjenu predsjednika opština putem peticije. U ovom procesu je važno da je vlada pokazala dobru volju, da je za mjesec dana izrađeno Administrativno uputstvo, koje detaljno predviđa proceduru“, rekao je Krasniqi nakon sastanka premijera Albina Kurtija i predsjednika kosovskih opština.

Inače, sastanku nije prisustvovao gradonačelnik Leposavića Lulzim Hetemi.

Krasniqi, međutim, kaže da će Hetemi učestvovati na budućim sastancima.

"Nema potrebe da se prijavljuje preko interneta, danas nije bio prisutan, ali su bila prisutna ostala tri predsjednika opština sa sjevera, koje su sada i punopravni članovi Asocijacije kosovskih opština. Nisam danas komunicirao sa gradonačelnikom Leposavića i ne znam razlog zašto nije učestvovao na ovom sastanku“, rekao je Krasniqi, prenosi Kosova press.

Kurti je na ovom sastanku obećao gradonačelnicima da će sljedeće godine ukupan grant za opštine biti oko 250 miliona eura, što je prema njegovim riječima, rekordno ulaganje.

Izvor: Kosovo Online/Telegrafi