Poslanik LDK-a

Poslanik Demokratskog saveza Kosova i bivši premijer Avdullah Hoti poručio je da je potrebno da se što prije normalizuje život građana na sjeveru Kosova nakon terorističkog napada u Banjskoj, kao i da se otvore prijelazi Jarinje i Brnjak koji su od nedjelje zatvoreni za ulazak iz Srbije.

Hoti u objavi na Facebooku ističe da je važno uspostaviti blisku komunikaciju sa srpskom zajednicom na svakom lokalitetu preko lokalnih savjeta kako bi "bili informisani i kako bi se uvjerili da će imati neophodnu zaštitu".

"Prema tamošnjim građanima imamo obavezu da stvorimo bezbjedno okruženje da djecu šalju u školu, ispunjavaju porodične i radne obaveze i slobodno se kreću. Granične tačke treba što prije otvoriti i saobraćaj normalizovati, ali i obezbjediti potpuni nadzor granične linije od strane Kfora", navodi Hoti.

Dodaje da istrage kosovskih institucija u vezi sa terorističkim napadom od 24. septembra moraju biti veoma profesionalne i pažljive, kao i u bliskoj saradnji sa međunarodnim bezbjednosnim institucijama koje se nalaze na Kosovu.

Takođe, Hoti napominje da istragu treba proširiti i na Srbiju.

Izvor: Kosovo Online