Ministar unutrašnjih poslova

Ministar unutrašnjih poslova Xhelal Sveçla rekao je da će zločini počinjeni tokom rata na Kosovu biti gonjeni do kraja, dok bacanje vojnih ručnih bombi od strane kriminalnih grupa ne može da ugrozi pravdu.

„Iz nadležnih jedinica Policije Kosova, nakon dužeg angažovanja i uz osnovane sumnje, uhapšena su tri državljana Srbije zbog zločina počinjenih nad civilnim stanovništvom tokom rata na Kosovu. Isti se sumnjiče da su saučesnici u mučenju, ranjavanju, ubistvima, deportacijama i masakrima nad Albancima u Vučitrnu, okolnim selima i zatvoru u Smrekovnici“, napisao je on na Facebooku.

Prema njegovim riječima, u znak revolta protiv hapšenja ovih osoba, kao poruka pravdi i sa ciljem izazivanja terora među našim građanima, kriminalne grupe su sinoć bacile vojne ručne bombe na "Bošnjačkoj mahali".

„Inspiracija, podrška i nalog za ovo krivično djelo poteklo je od bivšeg ministra propagande u vrijeme Miloševića Aleksandra Vučića. Srbija je izvršila genocid na Kosovu. Srbija, na čelu sa Vučićem, ne samo da ne prihvata ovu činjenicu, već veličava ratne zločince. Dokaz njenog nepromjenjenog stava je i samo planiranje čina bacanja granate. Kosovo će biti pravna država, ravnopravnih građana, gdje će jednakost i prosperitet biti zagarantovani za sve“, rekao je on.