Totalitarni režim!

Članica Predsjedništva LDK Jehona Lushaku-Sadriu izjavila je da je zastrašujući diskurs premijera Albina Kurtija, u kojem spominje nestanak opozicije, jer se tako nešto, napominje, može reći samo u totalitarnim sistemima, prenela je Koha.

Lushaku-Sadriu je u za KTV rekla da Kurtiju niko ne daje za pravo da nešto stavlja u svoj diskurs, što je protivno Ustavu.

"Zastrašujuće je ako se u govoru premijera iz njegovih usta čuje riječ 'nestanak opozicije'. Samo u totalitarnim sistemima premijer može da zamisli Kosovo gdje nema opozicije. Kosovo je država koju definišu Ustav za demokratsku i višepartijsku vladu. Premijeru Kurtiju niko ne daje za pravo da u svoj diskurs stavi nestanak opozicije i to je potpuno protiv naše ustavnosti. Osim toga, postoji veoma velika odgovornost da se građani ne polarizuju", rekal je Lushaku-Sadriu.

Na pitanje u vezi sa formiranjem ZSO, ona je rekla da bi ZSO bila formirarana dolaskom LDK na vlasti, ali uvijek u skladu sa preporukama Ustavnog suda, koje je dao preliminarnom odlukom.

Izvor: Kosovo Online/Koha ditore