Životni standard degradiran

Koordinator Odjeljenja za finansije u Kabinetu za dobro upravljanje PDK Arben Mustafa rekao je da privreda Kosova bilježi najnižu stopu rasta u posljednjih deset godina.

On je na Facebooku istakao da to pokazuju podaci Agencije za statistiku Kosova, koji predstavljaju realnu sliku ekonomije Kosova od kako je premijer Albin Kurti na vlasti.

"Podaci koje je objavila Agencija za statistiku Kosova pokazuju da je realna stopa ekonomskog rasta u drugom kvartalu 2023. bila samo 2,02 odsto. Najniža stopa rasta u posljednjih deset godina", rekao je Mustafa.

Niska stopa privrednog rasta, prema riječima Mustafe, odražava teške uslove kroz koje prolazi privatni sektor, na osnovu realnog pada izvoza robe od 10,7 odsto i procjenjenog realnog pada privatnih investicija za oko šest odsto.

"Ovi podaci pokazuju kuda ide privreda zemlje, a sa njom i životni standard građana Kosova, koji se svakim danom sve više degradira. Pravac kojim je krenula ekonomija zemlje od dolaska na vlast Albina Kurtija jasno ilustruju ove cifre", zaključio je Mustafa.

Izvor: Kosovo Online