Poslanik VV-a

Poslanik Pokreta Samoopredjeljenje Enver Dugolli izjavio je da Policiji Kosova nije potrebna dozvola od bilo koga za djelovanje na sjeveru jer je, kako kaže, zakonom naloženo da sprovodi red na "cijeloj teritoriji Kosova", prenosi Ekonomija onlajn.

Dugolli je na taj način komentarisao izjavu generalnog sekretara Jensa Stoltenberga u vezi zahtjeva za koordinacijom Policiji Kosova i KBS sa Kforom prije bilo kakve akcije na sjeveru.

"Policija Kosova ne traži dozvolu ni od koga. Ona je po zakonu ovlašćena da sprovodi zakon i dužnosti Policije Kosova su veoma jasne", rekao je Dugolli na RTV Dukađini.

Kako dodaje, nije bio iznenađen Stoltenbergovom izjavom i navodi da generalni sekretar NATO-a nije rekao ništa novo.

"Imamo situaciju u kojoj Kosovske bezbjednosne snage ne mogu da prođu tamo bez odobrenja mandata KFOR-a. Koordinacija je koordinacija, ali nije prepreka za procjenu. Neki politički protivnici tumače da je on rekao da treba dobiti dozvolu. Jedina institucija za sprovođenje zakona u cijeloj Republici Kosovo je Policija Kosova, koja ima mandat, ima zakonske obaveze da sprovodi zakon na cijeloj teritoriji Kosova", dodao je Dugolli.

Izvor: Kosovo Online/Ekonomia Online