... ali delikatna

Zamjenik direktora Policije Kosova za region Mitrovica Sjever Veton Elshani izjavio je da je bezbjednosna situacija u sjevernom dijelu Kosova mirna i stabilna, ali delikatna, prenosi Koha.

On je rekao da probleme u ovoj oblasti ne stvaraju obični građani, već kriminalne grupe, sa kojima se, kako kaže, efikasno suočavaju.

"Bezbjednosna situacija je mirna i stabilna, ali delikatna, s obzirom na politička dešavanja u ovom dijelu Kosova. Od postupaka susjedne države zavisi kako dalje. Nemamo problema sa običnim građanima, već sa kriminalnim grupama, sa ljudima sa kriminalnom prošlošću, sa kojima se do sada veoma efikasno nosimo", naveo je Elshani.

Kazao je da je na tom dijelu Kosova dovoljan broj policajaca i dodao da se poštuje dogovor postignut u Bratislavi, da se broj policajaca smanji za 50 odsto u zgrada opštinama na sjeveru i oko njih.

On je spomenuo i nedavnu akciju policije u kojoj je zaplenjeno oružje u okolini Zvečana i istakao da još niko nije priveden, ali da ima osumnjičenih.

"Informacije koje dobijamo, analiziramo, nakon potrebnih analiza i provera preduzimamo mjere. Ovo je bio jedan od slučajeva gdje smo intervenisali i pronašli oružje. Za ovaj slučaj nema privedenih za sada, imamo osumnjičene, odnosno osumnjičena je jedna osoba, međutim, nama je važno da istraga bude kvalitetna", rekao je Elshani.

Izvor: Kosovo Online/Koha ditore