Afere i skandali

Šef poslaničke grupe Alijanse za budućnost Kosova Besnik Tahiri rekao je da aktuelna vlada, koju karakterišu brojne afere i skandali, vodi ka destrukciji i upozorio da zbog loše ekonomske i društvene slike mladi ne vide budućnost na Kosovu.

On je na Facebooku ocjenio da vlada već dvije godine samo otežava život građanima. Tahiri je naveo argumente koji govore u prilog njegovom stavu.

"Nekoliko argumenata, da krenemo od kraja: 1. udžbenici, 2. plate u javnom sektoru, 3. osnovna lista lijekova, 4. penzioneri, 5. policijski službenici, 6. ljekari, 7. medicinske sestre, 8. sjever Kosova, najosjetljivija tačka Kosova, 9. sankcije, 10. napad na medije", naveo je Tahiri.

Naglašava da su svi oni koji su vjerovali u ekonomski napredak i suzbijanje korupcije obmanuti.

"U stvari, ova vlada ne olakšava život građanima, već je obmanula sve one koji su očekivali ekonomski razvoj i borbu protiv korupcije. Što je najgore, izgubila je nadu i povjerenje u bolju budućnost budućih generacija na Kosovu. Ova velika neizvesnost za budućnost vezana je za tešku ekonomiju zemlje, zapošljavanje i uslove života. Ovaj politički pravac ove vlasti zemlju šalje u ambis, pred opštu destrukciju. Prave skandale u svim sferama, da prikriju neuspjeh i prevare", zaključio je Tahiri.

Izvor: Kosovo Online