Njemački diskontni lanac

Njemački diskontni lanac "Lidl" obavezao se da otvori maloprodajne objekte na Kosovu u junu prošle godine, nakon sastanka sa lokalnim proizvođačima hrane i pića, a sada je počeo i sa zapošljavanjem radnika, prenosi B92.

Kako je navedeno iz "D Hedhanter Grup", lokalnog partnera "Lidla" za zapošljavanje, otvorene su nove mogućnosti zapošljavanja u maloprodajnim objektima tog trgovačkog lanca.

"Njemački diskontni trgovac Lidl počinje da zapošljava osoblje za svoje buduće prodavnice na Kosovu", najavio je zvaničnik kosovske jedinice za pružanje usluga albanskih ljudskih resursa "D Hedhanter Grup".

Kako je saopštilo Ministarstvo industrije, preduzetništva i trgovine "Lidl" se obavezao da otvori maloprodajne objekte na Kosovu u junu prošle godine.

Kompanija je registrovana u poslovnom registru Kosova pod imenom "Lidl Kosova L.L.C", a djelokrug poslovanja je upravljanje nekretninama.

"Lidl" je u procesu ulaska na tržišta Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Sjeverne Makedonije, a već je prisutan u Srbiji i Hrvatskoj.

Izvor: Kosovo Online/B92