Gradonačelnik Zubinog Potoka

Gradonačelnik Zubinog Potoka Izmir Zeqiri rekao je da u ovom trenutku ne vidi nikakve preduslove za održavanje novih izbora u četiri opštine na sjeveru i dodao da je više puta ponovio da bi ostavka gradonačenika, a ne njihova eventualna smjena, bila ispravan put.

"U ovom trenutku ne vidim nikakav preduslov da se održe izbori. To ne zavisi od volje etničkih Albanaca koji žive u ovim opštinama, niti od volje Vlade Kosova, to je intervencija države Srbije koja direktno ometa funkcionisanje Kosova", kazao je Zeqiri za Teve 1.

Dodao je da je administrativno uputstvo koje je vlada inicirala, bila njena dužnost, a na pitanje da li bi razriješenje ili bilo kakav razgovor o ostavkama bio bolji, podsjetio je da je uvijek govorio da je bolje razgovarati o dobrovoljnoj ostavci.

"Možemo da radimo šta hoćemo, ali možemo da naiđemo i na veće probleme nego što jesu, jer sve zavisi od izlaska Srba na izbore. U ovom slučaju treba pojačati i pritisak da se Srbija ne miješa, da ne utiče i da ne finansira kriminalne grupe Kosovu", rekao je Zeqiri.

Izvor: Kosovo online/Teve 1