Neuspjeh!

Bivša ministarka spoljnih poslova Kosova Meliza Haradinaj-Stublla poručila je da je izjava srpskog predsjednika Aleksandra Vučića da Ukrajina i Grčka neće priznati nezavisnost Kosova, koja nije demantovana od strane ovih zemalja, lekcija sa dugoročnim posljedicama da je „kosovska diplomatija bez SAD kao čovjek bez kiseonika“.

„Bled diplomatski tretman koji je dat Kosovu u Atini, i omalovažavanje Albanije za isti događaj, dokazuje da će Albanci u regionu i Evropi – biti tretirani sa poštovanjem samo kada budu koordinisani, i nikad podjeljeni kao što su danas“, navela je Haradinaj-Stublla.

Kao neuspjeh Kosova u Atini Haradinaj-Stublla izdvaja izjavu predsjednika Srbije Aleksandra Vučića da Ukrajina i Grčka neće priznati nezavisnost Kosova.

„Vučićevom ponižavajućom izjavom kojom se potvrđuje nepriznavanje Kosova od strane Ukrajine i Grčke (bez poricanja sa njihove strane) je lekcija sa dugoročnim posljedicama da je kosovska diplomatija bez SAD kao čovjek bez kiseonika, a angažovanje Kosova u dijalogu uz posredovanje EU (u sadašnjim neprepoznatljivim okolnostima) kontraproduktivno i gubljenje vremena“, navela je Haradinaj-Stublla.

Haradinaj-Stublla je optužila Srbiju da ne poštuje Ohridski sporazum.

Izvor: Kosovo Online