Razmjena vatre kod Jošanice

Još jedna razmjena vatre između osobe osumnjičene za krijumčarenje robe i pripadnika Policije Kosova dogodila se na sjeveru Kosova. Povređenih u pucnjavi nije bilo, dok je lakše tjelesne povrede zadobio službenik nakon što ga je, kako tvrde iz policije, nepoznata osoba udarila automobilom.

Zamjenik komandira Policije Kosova za region Sjever, Veton Elshani, kazao je za KoSSev da su pripadnici pogranične policije pokušali da zaustave jedno vozilo, sinoć poslije 22.00 časova kod Jošanice u opštini Leposavić.

Službenici su sumnjali da je vozilo ušlo na Kosovo alternativnim putevima iz Srbije, te da se u njemu nalazila krijumčarena roba.

„On se nije zaustavio, udario je jednog policajca, a tada je došlo i do razmjene vatre“, kazao je Elshani.

Navodi da nije bilo povređenih u pucnjavi, a da je policijski službenik na kojeg je naleteo automobil zadobio lakše povrede.

Policija Kosova za sada nema informacije o osumnjičenom jer se, kako tvrdi Elshani, vozač u međuvremenu udaljio, pa potom napustio vozilo i pobjegao.

Policija je zaplenila vozilo.

Elshani ujedno nije imao saznanja o tome da li je i šta pronađeno u automobilu.

Podsjetimo, prije nedelju dana na Sjeveru Kosova, tj. kod Čečeva, na teritoriji opštine Zubin Potok, takođe se dogodila pucnjava kada su policijski službenici pokušali da zaustave grupu osoba osumnjičenu za krijumčarenje.

Tada je, međutim, uhapšeno pet osoba, četiri srpske nacionalnosti i jedan Albanac, dok je jedan od osumnjičenih pobjegao sa lica mjesta.