Trgovina drogom!

Šef poslaničke grupe Demokratske partije Kosova Abelard Tahiri ocjenio je da je trgovina drogom kojom se bave ljudi iz vlasti Albina Kurtija još jedna epizoda korumpiranog i švercerskog mentaliteta Vlade Kosova i poručio da se Pokret Samoopredjeljenje (VV) pretvorio u kriminalnu organizaciju velikih razmjera koja djeluje i van Kosova

Tahiri je u objavi na Facebooku tako reagovao na vijest da je policija u Albaniji uhapsila člana Pokreta Samoopredjeljenje i odbornika te stranke u Skupštini Prištine Besnika Mujecija pod sumnjom za trgovinu i prodaju narkotika u Albaniji. Na društvenim mrežama pojavile su se i fotografije premijera Albina Kurtija i ministra policije Xhelala Sveçle sa uhapšenim Mujecijem.

"Svakim danom je sve jasnije da se Pokret Samoopredjeljenje pretvorio u kriminalnu organizaciju koja djeluje pan-albanski i izvan Kosova, i u kojoj obitavaju različiti zločinci, zlostavljači, šverceri drogom, pa čak i ubice i oni koji žele likvidaciju svojih političkih protivnika", naveo je Tahiri.

Prema riječima Tahirija, zvaničnici Samoopredjeljenja su kroz neke afere, ukrali na stotine i desetine miliona eura od građana Kosova, obraćajući im se sa "zdravo, bando".

"Funkcioneri Samoopredjeljenja kradu na svaki postavljen metar asfalta, kradu od kulturnog nasljeđa... Nismo razmišljali o tome, ali sada su oni pokrenuli i posao trgovine drogom preko granice. Ko zna koliko tona droge vrijedne milione eura je poslato u Albaniju i druge zemlje, prije nego što je odbornik Samoopredjeljenja uhapšen, kao jedan od protagonista trgovine drogom", napisao je Tahiri.

Dodao je da sadašnja vlast na Kosovu omogućava kriminal, korupciju i krađu.

"Ovaj događaj je nacionalni alarm ko danas vlada nama. Kako vjerovati vlasti koja umjesto borbe protiv organizovanog kriminala, omogućava kriminal, korupciju, krađu, pa čak i trgovinu drogom. Kako mogu da ostaju na pozicijama, da pozivaju na red, zakon i bezbjednost, dok su članovi njihove stranke zaduženi za najstrašnije poslove koje je Kosovo i možda region ikada video", napisao je Tahiri.

Izvor: Kosovo Online