Nepotrebno kašnjenje

Asocijacija kosovskih opština zatražila je od Ministarstva prosvete da što prije otpočne proces podjele udžbenika školama, nazivajući odlaganje nepotrebnim i besmislenim, prenosi Koha.

Kako navodi taj medij, svake godine nastavni proces u ustanovama osnovnog i srednjeg obrazovanja počinje nedostatkom udžbenika.

Ministarka prosvete Arberie Nagavci obećala je prošle godine da će nabavka udžbenika biti izvršena krajem jula. Do početka nove školske godine ostalo je još oko dvije nedjelje, a Ministarstvo udžbenike još nisu počelo da se dijeli.

Asocijacija kosovskih opština zatražila je od Ministarstva prosvete, nauke, tehnologije i inovacija da što prije otpočne proces podjele udžbenika u školama.

„Ovo nepotrebno kašnjenje može da izazove probleme i kašnjenje u dobrom i urednom početku školske godine. Nova školska godina svake godine počinje i planirano je da počne istog dana. Stoga su ovakva kašnjenja u blagovremenoj distribuciji udžbenika besmislena ali i neprihvatljiva“, navodi se u saopštenju Asocijacije kosovskih opština.

Izvor: Kosovo Online/Koha ditore