Primjena sporazuma

Prvi potpredsjednik Vlade Sjeverne Makedonije Artan Grubi rekao je da se 11 sporazuma koji su potpisani sa Vladom Kosova na zajedničkom sastanku dvije vlade ne primenjuju, prenosi Klan Kosova.

Grubi je rekao da makedonska vlada insitira na primjeni sporazuma o integrisanom upravljanju granicom.

"Čekamo da odluku potpišu dva ministra unutrašnjih poslova polovinom avgusta i tada će timovi krenuti u implementaciju sporazuma. I nadam se da će od 1. januara postojati samo jedna granična kontrola između naše dvije zemlje. Ali, bez obzira na kašnjenje u primjeni ovih sporazuma između dve vlade, mi nastavljamo sa radom", rekao je Grubi.

On je govorio i o putu Prizren-Tetovo, rekavši da se neće zaustaviti na realizaciji svih sporazuma potpisanih sa Kosovom.

"Već smo raspisali tender za autoput za Kosovo, od graničnog prijelaza do kružnog toka Skoplje, i nadam se da će u septembru biti izabran izvođač radova. Nećemo stati, pošto osjećamo da je Kosovo bratsko, u primjeni svih ovih sporazuma, uključujući i put Prizren-Tetovo, kao najavu zajedničkog projektovanja i zajedničkog finansiranja projektovanja ovog puta", rekao je on.

Izvor: Kosovo Online/Klan Kosova