Poslanica AAK-a

Poslanica Alijanse za budućnost Kosova Albana Bytyqi kaže da se radi na obezbjeđivanju glasova za rušenje Kurtijeve vlade, iako dodaje da neće biti potrebe za glasanjem o povjerenju jer je uvjerena da će Vlada podneti ostavku, prenosi Teve1.

Povodom prijedloga stranke AAK, Bytyqi kaže da su dve opozicione stranke, PDK i LDK, spremne da se saglase da podrže prijedlog za rušenje vlade.

„U početku, kada smo razgovarali o prijedlogu, LDK i PDK nisu bili mnogo zainteresovani da mogu da pokrenu prijedlog, ali sada su spremni da se slože da nastavimo sa prijedlogom. To ne znači da opozicione stranke uvijek moraju da budu jedinstvene, ali se slažemo oko onoga što smatramo razumnim“, rekla je Bytyqi.

Ona smatra da će inicijativa za podnošenje prijedloga biti nastavljena u septembru, gdje će biti i saglasnosti poslanika iz vlasti.

„Nastavićemo vrijedno da radimo i dogovaramo se sa poslanicima opozicije, ali i sa poslanicima koji su nezadovoljni, gdje imamo Fatmira Humollija i Hakija Abazija. U ovom trenutku treba da počnemo da dobijamo potpise za prijedlog i kada se završi glasanje za rušenje vlade biće veoma velikih promjena jer znamo da u Pokretu Samoopredjeljenja ima mnogo nezadovoljnih poslanika“, rekla je ona.

Bytyqi navodi da očekuju da će 10 do 12 poslanika iz Samoopredjeljenja potpisati prijedlog jer kako kaže „brojne afere se vezuju za Kurtijevu vladu“ što po njenim procjenama ostavlja mogućnost da će aktuelna vlada podneti ostavku.

Izvor: Kosovo online/Teve1