Izvršni direktor

Izvršni direktor Asocijacije kosovskih opština Sazan Ibrahimi rekao je da još nisu zvanično prihvatili zahtjev za članstvo Opštine Sjeverna Mitrovica, jer nedostaje odluka Ministarstva lokalne samouprave, prenosi Ekonomija onlajn.

Ibrahimi objašnjava da osim prvobitnog zahtjeva, nakon razmatranja u Skupštini opštine Sjeverna Mitrovica, još nisu dobili obavještenje od Ministarstva lokalne samouprave, koje mora da odluku razmotri.

„Shvatili smo da je Skupština opštine Sjeverna Mitrovica donela odluku, gdje je najavila spremnost za članstvo u Asocijaciji kosovskih opština, ali pravila su takva da svaka odluka Skupštine opštine mora da se uputi Ministarstvu za lokalne samouprave za preispitivanje zakonitosti“, rekao je Ibrahimi.

On je uvjeren da će Ministarstvo doneti pozitivnu odluku.

„Ubeđen sam da će Ministarstvo lokalne samouprave imati pozitivan odgovor jer su procedure u potpunosti poštovane, nadam se da će oni poslati zahtev i onda će to razmotriti Odbor i Skupština Asocijacije kosovskih opština“, zaključio je Ibrahimi.

Albanski odbornici u Skupštini opštine Sjeverna Mitrovica 30. juna glasali su za pristupanje Asocijaciji kosovskih opština.

Izvor: Kosovo Online/Ekonomia Online