Destabilizovali sjever

Univerzitetski profesor Milazim Krasniqi prokomentarisao je izjavu Xhelala Sveçle u kojem on okrivljuje predsjednika Srbije Aleksandra Vučiča za “hibridni rat” na Kosovu, i navodi da je vladajuća stranka kriva za isti.

Krasniqi je na Facebooku istakao da su za navodni “hibridni rat” krivi upravo Kurti i Sveçla.

“Patološka tendencija da se iskrivi stvarnost u vezi sa hibridnim ratovanjem djeluje nevjerovatno. Hibridni rat protiv Kosova pokrenuli su i sprovode oni koji su destabilizovali sjever Kosova za tablice. Hibridni rat su izveli oni koji su se cenkali sa Milanom Radoičićem protiv veterana OVK. Dakle, Vučić nikada nije bio jači na sjeveru nego danas, pod vladom Kurti-Sveçla. Da nije bilo pritiska SAD i NATO-a, napravio bi haos na sjeveru”, napisao je on i dodao:

"I pored toga, danas se na sjeveru ne primjenjuju kosovske registarske tablice, ne primjenjuju se kosovski zakoni. Izgradnja zgrada i univerzitetskog kampusa se nastavlja finansiranjem iz Srbije, bez dozvole naših institucija. Zdravstvo, obrazovanje, socijalna zaštita su u potpunoj zavisnosti Srbije. Već sporazumom Lajčak-Bislimi iz Bratislave, policiji je nametnuta zavisnost od Eulexa i Kfora", dodao je on.

Izvor: Kosovo Online