Viši za 20 do 30 odsto

Koordinator Odjeljenja za finansije u Demokratskoj partiji Kosova Arben Mustafa istakao je, komentarišući zakon usvojen u Skupštini po kom je minimalna zarada 264 eura, da PDK smatra da minimalna zarada treba da bude između 300 i 350 eura s obzirom na poskupljenja, prenosi Koha

Skupština Kosova je u četvrtak uveče usvojila Zakon o minimalnoj zaradi, bez prisustva opozicije, prema kome će minimalna zarada iznositi 264 eura, a Mustafa kaže da PDK smatra da minimalac treba da bude, viši za 20 do 30 odsto.

"Ako uzmemo u obzir vrijeme kada je predložen iznos od 264 eura, sada bi ovaj iznos nakon poskupljenja morao da bude 20 odsto veći – što se kreće između 300 i 350 eura. Ovo bi bio naš prijedlog da smo bili u Skupštini", rekao je Mustafa.

On je prokomentarisao i to što u Zakon o minimalcu nisu uključeni veterani, ističući da je takvo postupanje "beskrupulozna diskriminacija".

Mustafa je kritikovao rad vlade tokom dvogodišnjeg mandata, ističući da je napravila površne promjene koje ne poboljšavaju život građana.

Izvor: Kosovo Online/Koha ditore