Izazvali podjele

Sukobi u Skupštini Kosova između vladinog kabineta i poslanika Demokratske partije Kosova bili su tema debate u emisiji "RTK Prime".

Koci: Sukobi u Skupštini Kosova - loš dan za Kosovo

Komentarišući ove sukobe u Skupštini, politikolog Milazim Koci je rekao da je ovo loš dan za Kosovo.

"To je dan kada svi žale zbog onoga što se dogodilo, bez obzira ko je započeo i ko je završio. Ovo je sporedno", dodao je Koci.

Prema njegovim riječima, na Kosovu je već dosta plakanja u dva politička tabora, kojima su se, kako je rekao, osim političara, poslanika i partijskih lidera pridružili i razni analitičari.

"Imamo kamp podjeljen na 50-50, gdje ste takođe koristili govor mržnje među sobom. I to normalno dovodi do ove situacije koju smo videli danas u Skupštini, a koja je žalosna i za svaku osudu", istakao je Koci.

Dugolli: Samo se Vučić raduje ovakvim scenama u Skupštini Kosova

Komentarišući sukobe u Skupštini, Bujar Dugolli je rekao da je samo jedna osoba bila zadovoljna ovom scenom, a to je, prema Dugolijevim riječima, Vučić.

"Vučić i sama Srbija su krivi što su pokrenuli ovo pitanje sa tajnim presretanjima i izazvali podjele, što je zapalilo 'fitilj' i dovelo do toga da poslanici Skupštine Kosova nasleđuju ovo, bez obzira na svoju političku pripadnost", rekao je Dugolli u emisiji "RTK Prime".

On je dalje istakao da se takve stvari ne smeju dešavati u Skupštini Kosova i da je to, kako je istakao, najružnija stvar koja se dogodila u Skupštini, s obzirom da Skupština Kosova postoji od 2001. godine.

"Ovo je prva scena tuče pesnicama, zato kažem da je ovo prva takva scena. Prethodno smo imali gađanje jajima, vodom i upotrebu suzavca, ali scena udaraca i šakama je prvi put", rekao je Dugolli, dodajući da bi svi koji su u to umešani trebali biti kažnjeni od strane glasača, bez obzira na svoj rang ili položaj.

Spahiu: Kosovo će se desiti Albancima sa ovim scenama

S druge strane, politikolog Nexhmedin Spahiu je, komentarišući prizore u Skupštini, rekao da one nisu toliko prijatne, ali, kako je rekao, nisu toliko ni tragične.

„Nije prvi put da se ovakva scena dešava u Svjetskoj skupštini, ali na Kosovu ne pokazuje vrhunac, ali tako nešto se desilo u svjetskim skupštinama, stoga to ne treba uzimati tako tragično“, rekao je Spahiu.

Spahiu je dalje naveo da ovim ponašanjem u Skupštini Kosovo nastavlja da liči na Albaniju.