Stanje pacijenta je stabilno

Mađarskom vojniku Kfora, koji je povređen tokom nedavnih nereda srpskih kriminalnih grupa na sjeveru Kosova, je amputirana noga. Vijest je saopštilo Ministarstvo odbrane Mađarske.

Vojnici koji su povređeni u Zvečanu i drugim sjevernim opštinama vratili su se u Mađarsku dan nakon ranjavanja, avionom Mađarske narodne odbrane, prenosi Teleks.

„Za njihov oporavak, Mađarske odbrambene snage i vojni ljekari čine sve maksimalno. Uprkos visokom stepenu medicinske njege, nakon preliminarne konsultacije sa pacijentom, uzimajući u obzir rezultate liječenja od povrede, jednom od njih je bila neophodna intervencija amputacije ekstremiteta, koja je urađena u petak u Nacionalnom institutu za Medicinsku rehabilitaciju. Operacija je prošla dobro, stanje pacijenta je stabilno“, kaže se u saopštenju Ministarstva odbrane Mađarske, prenosi RTKlive.

Nekoliko trenutaka nakon njihovog povratka avionom, ministar nacionalne odbrane Kristof Salaj-Bobrovnički prijavio je da je povređeno ukupno 27 mađarskih vojnika. Većina njih je dobrog zdravlja, ali su dvojica i dalje na bolničkom liječenju.