Lider PDK

Lider PDK Memli Krasniqi ponovio je zahtjev za raspisivanjem vanrednih parlamentarih izbora na Kosovu, zbog kako je naveo krize koju je izazvao premijer Albin Kurti.

Krasniqi je to izjavio tokom sastanka sa ambasadorom Švedske Jonasom Westerlundom.

"Teška situacija u kojoj se Kosovo trenutno nalazi i slabljenje odnosa sa međunarodnim saveznicima, kao posledica kriza koje je proizveo premijer Albin Kurti, stavovi su koje sam danas izrazio ambasadoru Švedske na Kosovu, kojeg sam primio u sjedištu Demokratske partije Kosova, gdje smo razgovarali o političkim događajima u zemlji", napisao je Krasniqi na Facebooku.

Krasniqi je naveo da je ponovio poziciju PDK o raspisivanju vanrednih parlamentarnih izbora, jer je kako navodi situacija na Kosovu nenormalna.

"Obavjestio sam ambasadora i o drugim odlukama donesenim na sednici Upravnog odbora PDK, a to su obustava službene komunikacije sa premijerom Albinom Kurtijem i predsjednicom Vjosom Osmani i odluka da se na bilo kojem zasjedanju Skupštine Kosova ne glasa o bilo kakvom zakonu, rezoluciji, međunarodnom sporazumu ili drugim dokumentima. PDK ostaje posvećen održavanju i jačanju dobrih odnosa s našim međunarodnim partnerima", naveo je Krasniqi.

Izvor: Kosovo Online