Politički analitičar

Politički analitičar Visar Imeri ocjenio je kao skandalozno i detinjasto to što je premijer Albin Kurti odbio da se sastane sa premijerom Albanije Edijem Ramom, prenosi Gazeta blic.

Naveo je i da je Rama došao na Kosovo zbog Berlinskog procesa, a da je Kurti koji je bio najglasniji od lidera Zapadnog Balkana kada je u pitanju taj proces, odbio da se sastane sa njim.

"Današnje ponašanje Aljbina Kurtija, osim što je skandalozno, i detinjasto je. Danas je Rama došao, bar formalno, sa drugom ulogom, u vezi sa Berlinskim procesom. Došao je na Kosovo, ali se nije sastao sa premijerom. Sastanak ne znači slaganje. Međutim, premijer Kosova je bio najglasniji za Berlinski proces, protiv Otvorenog Balkana. Sada neće da se sretne sa Ramom. Koga da očekujemo iz Albanije osim Rame?", upitao je Imeri.

Dodao je da oni koji optužuju Ramu to čine zato što u Albaniji nema opozicionih lidera koji mogu da ga osporavaju.

Prema njegovim riječima, Kurtija koriste da bi Ramu politički oslabili u Albaniji.

"Mislim da lik Albina Kurtija ne treba da se koristi u ratu protiv Rame. Ovo pokazuje političku situaciju Albanije, da biste se borili protiv Rame, nemate opozicionog lidera, morate uzeti premijera Kosova. Šta ćete uraditi? Ne možete učiniti Albina Kurtija premijerom Albanije", rekao je Imeri.

Izvor: Kosovo Online/Gazetablic