Odbijam!

Premijer Kosova Albin Kurti rekao je da se neće sastati sa premijerom Albanije Edijem Ramom na sastanku koji je van sjednice Vlade Kosova i Albanije, prenosi Dukađini.

Kurti je istakao da smatra da je Rama neopravdano otkazao sastanak dvije vlade i da sa njim može da se sastane samo u okviru takvog sastanka.

„Spreman sam da se sastanem sa premijerom Edijem Ramom u okviru sastanka dvije vlade, ne bez ovog sastanka“, rekao je Kurti.

Prema njegovim riječima, za odnose Kosova i Albanije važan je sastanak dvije vlade, a ne susreti njega i Rame, koji će u četvrtak boraviti na Kosovu, na balkanskoj turneji u okviru priprema za naredni Samit u okviru Berlinskog procesa koji će se održati u oktobru u Tirani.

„Smatram neophodnim sastanak dvije vlade, ali ne i druge sastanke. Ljubazno sam zamolio premijera Ramu da, pošto će u Prištini ostati jednu noć i dva dana, da održimo i sastanak dvije vlade, koji je neopravdano otkazan, iako je bio zakazan prošlog mjeseca, za 14. jun u Đakovici. Uradili smo sve pripreme, trebalo je potpisati 13 ugovora koji su sada ostali u fiokama. Da bi se ti dogovori dogovorili, da ne bi više ostali u fioci jer ne idu u korist premijerima, nego građanima. Predložio sam premijeru Rami da, pošto on dolazi ove nedjelje, održimo i zajednički sastanak naše dvije vlade, potpišemo te dogovorene sporazume i na taj način ih sve učinimo funkcionalnim“, rekao je Kurti.

Izvor: Koha/Kosovonline