Poslanik VV-a

Poslanik Samoopredjeljenja Halil Thaçi istakao je da opozicija nema kredibilitet da kritikuje Vladu Albina Kurtija, i da zbog sporazuma koji su postignuti 2013. i 2015. godine Kosovo trpi posljedice, prenosi Gazeta blic.

Thaçi je zatražio od opozicionih stranaka da budu ujedinjene u podršci Vladi Kosova kada je riječ o glavnim temama kao što je sporazum sa Srbijom i proces dijaloga.

"Uloga opozicije je u suprotnosti sa interesima države u ovom trenutku. Mislim da opozicija ne uspeva da prebrodi gnev dubokog poraza od 14. februara 2021. godine. Potrebno je da se opozicija ujedini za interese države. Ona nema jasnu viziju i jasne ideje o razgovorima i događajima, posebno na sjeveru gdje Vlada nastavlja da ostvaruje suverenitet", kaže Thaçi.

Kako navodi, opozicija je najveća prepreka u razvoju pregovora između Kosova i Srbije zbog ranije postignutih sporazuma.

"Svijesni su da su napravili strašne greške koje danas koče Kosovo u razvoju pregovaračkog procesa", dodao je Thaçi.

Prijedlog za rušenje Kurtijeve vlade, prema Thaçijevim riječima, je samo "prazna riječ".

"I Alijansa za budućnost Kosova dobro zna da je Vlada na pravom putu za mir i za proširenje suvereniteta u četiri opštine na sjeveru", istakao je Thaçi.

Izvor: Kosovo Online/Gazetablic