Lider LDK

Kosovo nikada nije bilo gore pozicionirano na međunarodnom nivou nego danas pod premijerom Albinom Kurtijem, poručio je lider Demokratskog saveza Kosova (LDK) Lumir Abdixhiku, nakon što je EU potvrdila da su mjere protiv Kosova već preduzete zbog izostanka koraka u pravcu deeskalacije situacije na sjeveru.

Abdixhiku je na Facebooku istakao da je sada posljednja prilika za novi put bez Kurtija i njegove politike izolacije.

"Gubimo na programu digitalnog razvoja, vrijednog 7,5 milijardi eura, a zemlje regiona napreduju. Susreo sam se sa predstavnicima preduzećima iz IT zajednice, velikim poslodavcima, sa potencijalom. Danas su i oni i mladi ljudi koji bi kontinuirano zapošljavali izgubili šansu zbog Albina Kurtija i njegove politike, koji ne može od Kosova da napravi evropsku državu. Kosovo nikada nije bilo gore pozicionirano na međunarodnom nivou nego danas. Srbija nikada nije imala veću podršku nego što je sada. Ovo je posljednja šansa za novi put bez Kurtija i njegove politike izolacije", napisao je on.

Podsjetio je na sve mjere koje je EU uvela Kosovu zbog izostanka saradnje sa međunarodnom zajednicom na deeskalaciji situacije na sjeveru Kosova.

Izvor: Kosovo Online