Revizija

Izvršni direktor Asocijacije kosovskih opština Sazan Ibrahimi rekao je povodom odluke Skupštine opštine Sjeverna Mitrovica da se učlani u ovu Asocijaciju, da je procedura takva da sada ta odluka mora da se pošalje Ministarstvu administracije i lokalne samouprave koje razmatra zakonitost odluke, ali da vjeruje da je sve bilo u redu, prenosi RTK.

"Vjerujem da je sve bilo u redu i da će vrlo brzo ovo ministarstvo vratiti pozitivan odgovor opštini Sjeverna Mitrovica. Onda će ovaj zahtjev opštine sa revizijom zakonitosti doći u Asocijaciju gdje će zahtjev biti razmotren i doneće se konačna odluka o članstvu“, rekao je Ibrahimi.

Što se tiče mogućnosti da odluka Skupštine opštine Sjeverna Mitrovica bude suspendovana u slučaju održavanja novih izbora, Ibrahimi je rekao da do sada nije bilo odluka skupština opština da istupe iz članstva u ovoj Asocijaciji.

On je naveo da članstvo u ovom udruženju nije obavezno, već da je na opštinama da odluče o članstvu, a kako je istakao, oni su otvoreni za sve opštine, uključujući i ostale tri na sjeveru Kosova.

Trenutno su 34 opštine u članstvu ove Asocijacije.

Srpska lista juče je saopštila da je ništavna odluka o članstvu u Asocijaciji kosovskih opština koju je izglasala, kako su naveli, nelegalna i nelegitimna skupštinska većina opštine Sjeverna Mitrovica, kao i da tu odluku niko među građanima te opštine ne smatra relevantnom. Srbe, kako su istakli, isključivo zanima formiranje Zajednice srpskih opština.

Izvor: Kosovo Online/RTK