Predsjednica Kosova

Predsjednica Kosova Vjosa Osmani izrazila je danas zahvalnost Sjedinjenim Američkim Državama na, kako je navela, doprinosu koji je ta zemlja dala kako bi bila puštena trojica kosovskih policajaca koji su bili u pritvoru u Srbiji, prenosi Koha.

Osmani je ovo izjavila na konferenciji za novinare nakon sastanka sa guvernerkom države Ajove Kim Reynolds.

"Dozvolite mi da izrazim svoju zahvalnost za sav posao koji su SAD uradile na oslobađanju trojice kosovskih policajaca koji su držani kao taoci", navela je Osmani.

Srpska policija kidnapovala je trojicu kosovskih policajaca 14. juna. Pretpretresno vijeće Višeg suda u Kraljevu potvrdilo je danas optužnicu protiv trojice kosovskih policajaca i donelo odluku da se okrivljenima ukine pritvor.

Kako se navodi u saopštenju Višeg suda u Kraljevu, nakon što je sproveden prethodni postupak i podignuta optužnica od strane Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu protiv osumnjičenih lica B.S., R.Z. i Sh.M. zbog po jednog krivičnog djela nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija iz čl. 348. st. 4. u vezi st. 2 u vezi st. 1 Krivičnog zakonika.

Izvor: Kosovo Online/Koha ditore