Predsjednik Skupštine Kosova

Predsjednik Skupštine Kosova Glauk Konjufca osudio je, kako ga je nazvao, “čin kidnapovanja” trojice graničnih policajaca Kosova od strane srpske Žandarmerije.

"Ovaj čin narušavanja suvereniteta i bezbjednosti Kosova od strane Srbije jasan je pokazatelj ko želi da podstakne tenzije između dvije zemlje. U vrijeme kada je Srbija trebalo da naredi zločinačkim bandama na sjeveru Kosova prekunu sa pokušajima destabilizacije poretka u četiri sjeverne kosovske opštine, ona nastavlja sa uključivanjem zvaničnih policijskih formacija u narušavanje teritorijalnog integriteta Kosova”, napisao je Konjufca na Facebooku.

On je naveo da “u trenutku kada vlada Kosova izlazi sa prijedlozima za pronalaženje rješenja za destabilizaciju koju izazivaju kriminalne grupe koje podržava Beograd”, Srbija dokazuje da nije spremna ni na kakvo rješenje.

“Zato snažno tražimo od međunarodnog faktora, posebno EU i SAD, da osude Srbiju za ove akte agresije na Kosovo. Tražim hitno oslobađanje trojice kosovskih policajaca. Srbija je ovim činom otvoreno i opasno prekršila osnovni sporazum o normalizaciji odnosa prihvaćen u Ohridu i Briselu”, dodao je Konjufca.

Izvor: Kosovo Online