Nakon nedjelju dana

Funkcioner Demokratske partije Kosova Betim Gjoshi naveo je da je nakon nedjelju dana napetosti na sjeveru Kosova jasno da je, zahvaljujući politici premijera Albina Kurtija, "Kosovo poniženo, uvređeno i ostalo bez prijatelja".

"Već je postalo uobičajeno da nakon svakog poteza, Albin Kurti trasira put neuspjeha na sjeveru i utire put njegove predaje. Nažalost, akcija je donela teške posljedice po Kosovo, kao i predaju. Kao što je njegova vladavina otežavala i poskupela svakodnevni život građana, on otežava i međunarodni razvoj Kosova, dovodeći ga u sukob sa zemljama saveznicima. Poslije nedjelju dana, Kosovo više nema suverenitet u četiri sjeverne opštine", napisao je Gjoshi na Facebooku.

On je dodao da Kosovo više nema ni prijatelje.

"Naprotiv, naša zemlja je ušla na listu zemalja koje su sankcionisale SAD. Samo političari koji djeluju protiv albanske istorije ovako štete albansko-američkim odnosima. Poslije nedjelju dana, o unutrašnjim pitanjima države Kosovo, kao što su izbori, predsjednica Osmani pregovara sa Aleksandrom Vučićem i prihvata da krši kosovske zakone primoravanjem gradonačelnika na ostavke", naveo je Gjoshi.

On je Kurtiju zamerio što je bezuspješno pokušao da uvede albanske gradonačelnike u opštine na sjeveru i što nedjelju dana kasnije on i Osmani pozivaju četvoricu gradonačelnika da podnesu ostavke i tako donesu novo poniženje Kosovu.  

"Ne samo to, već tek poslije jednonedjeljne borbe za suverenitet i zakonitost, Albin Kurti još snažnije pokreće formiranje opasne Zajednice po Statutut koji je napisao Upravljački tim i sprovođenje člana 7 sporazuma koji podrazumeva srpsku samoupravu", piše Gjoshi.

Izvor: Kosovo Online