Crna rupa!

Eskalacija situacije na sjeveru Kosova mogla bi da utiče na strane investicije u tom regionu, piše Teve1. Napeta situacija na sjeveru, prema oceni ekonomiste Visara Vokrrija, mogla bi da ima ozbiljne posljedice po nove investicije.

"Dovoljno je videti vijesti o Kosovu u glavnim medijima širom svijeta i lako ćete shvatiti da to više bije sigurna priča, jer politički događaji poput ovih poslednjih, dominiraju u medijskim napisima. Kada investitori prave svoje investicione projekcije, u različitim zemljama, pored različitih dometa poslovnog karaktera, oni uključuju i politički rizik i nažalost ova vrsta rizika ima veliku težinu u njihovom donošenju odluka", ocjenjuje Vokrri.

Za poznavaoca političkih pitanja, Gazmira Racija nedavne scene koje su se mogle videti na sjeveru Kosova ne ulivaju sigurnost.

Stoga, prema njegovim riječima, Kosovo postaje "crna rupa za strane investitore".

"Politička nestabilnost utiče i na pitanje investicija. Kosovo već duže vrijeme ima problem sa pitanjem sjevera u kontekstu stranih investicija, jer su investitori uvijek gledali na koju teritoriju će ulagati i da li postoje bezbjednosni uslovi za ulaganje. Naravno, sjever je dugo bio crna rupa zbog nestabilnosti", rekao je Raci.

Izvor: Kosovo Online/Teve1