Američke sankcije Kosovu

Nakon američkih sankcija Kosovu, reagovao je i lider Alijanse za budućnost Kosova Ramush Haradinaj.

Haradinaj je rekao da premijer Albin Kurti i predsjednica Vjosa Osmani, za manje od tri godine na vlasti, nisu ostavili uspjeh, a da ga ne preokrenu naglavačke i da su za tako kratko vrijeme vratili Kosovo unazad deset godina.

„Isključivanje Kosova iz NATO vježbe „Defender Europe 2023“ alarm je za našu nacionalnu bezbjednost. Mora da ste veoma kratkovidi da biste bili neprijateljski raspoloženi prema cijelom demokratskom svijetu u ovo delikatno vrijeme?", napisao je Haradinaj.

Prema njegovim riječima, države ulažu decenije u stvaranje prijateljstava i saveza, dok u slučaju Kosova premijer Kurti pokušava da ih uništi.

„Bilo je i drugih u našoj istoriji koji su željeli da sruše ove saveze, ali Kosovo je bilo veće od njihove malenkosti i trijumfovalo je. Ono nema drugu alternativu osim da ovaj put trijumfuje. Narod Kosova, koji je najprozapadniji narod na kontinentu, znaće kako da zaštiti svoje prijatelje i svoju orijentaciju. Premali je Albin Kurti da bi promenio orijentaciju Kosova i njegovog naroda”, rekao je Haradinaj.

Prema njegovim riječima, Kurti ima samo jednu šansu, da podnese ostavku.

„On ima samo jednu šansu, jednom u životu da uradi nešto dobro za Kosovo! Da podnese ostavku danas!"