Građani plaćaju...

Predsjednik Demokratske partije Kosova Memli Krasniqi kaže da je hapšenje izvršnog direktora KEK Nagipa Krasniqija najbolji dokaz onoga što njegova stranka govori već mjesecima, da Vlada premijera Albina Kurtija vrši najveće zloupotrebe upravo u energetskom sektoru.

Krasniqi je na Facebooku naveo da Kurti mora odmah da se izjasni o hapšenju, kako je naveo, prijatelja i partijskog kolege.

"Zloupotrebe od strane članova Kurtijeve vlade čitavog lanca energetskog sektora, od proizvodnje do potrošnje, nisu ni slučajne ni nenamjerne. Poskupljenje struje za preko 100 odsto prošle godine, drugo poskupljenje za 15 odsto prije nekoliko dana, nezakonito plaćanje preko 100 miliona eura za račune Srba na sjeveru, blokada izgradnje novih proizvodnih kapaciteta, kao i jeftina prodaja i skupa kupovina struje, ostavljaju sumnju da su dio korumpirane piramide koju je stvorila Kurtijeva vlada i na čijem čelu stoji ambasador Kosova u Hrvatskoj sa optužnicom Martin Berishaj, koji je osovina najvećeg regionalnog korupcionaškog skandala trgovine energijom i pranja novca”, rekao je Krasniqi.

Dodao je da je nakon novih činjenica, uprkos dokazima koje su dali Parlamentarnom istražnom odboru, sada potvrđeno da su se izvršni direktor KEK Nagip Krasniqi i ambasador Martin Berishaj tajno sastajali i sa drugim trgovcima u Zagrebu.

“Pozivam Tužilaštvo Kosova i sve nadležne organe da sa najvećom ozbiljnošću pristupe slučaju i da jednom zauvijek privedu pravdi sve umešane u ove lančane korupcionaške afere”, zaključio je Krasniqi.

Izvor: Kosovo Online