Optužba

Poslanik Skupštine Kosova Fatmir Humolli, ujedno i bivši predstavnik Kancelarije Nacionalnog pokreta za oslobođenje Kosova, rekao je da pokret Samoopredjeljenje nema problem s tim ako Kosovo izgubi u slučaju suđenja protiv bivših vođa OVK, već je toj stranci samo važno da se kazni bivši predsjednik Kosova Hashim Thaçi.

Humolli je optužio Samoopredjeljenje, iz čije je poslaničke grupe nedavno izašao, da nije preduzelo nikakve korake za zakonske promjene koje bi poništile Specijalizovano vijeće Kosova sa sjedištem u Hagu.

On je rekao da premijer Albin Kurti nije imao hrabrosti da se suoči sa Specijalnim sudom.

"Vlada Albina Kurtija nije imala hrabrosti da pravi zakonske promjene, nije imala hrabrosti da se suoči sa Specijalnim sudom, ponekad imam utisak da je to zbog besa na Hashima Thaçija“, rekao je on za TV Dukađini.

Kako je naveo Humolli, Samoopredjeljenje je izgubilo podršku građana, dobilo je 51 odsto glasova, ali još nisu razumeli zašto.

"Izgubili su povjerenje naroda. Dobili su glasove da vladaju drugačije, a ne da budu isti kao i druge stranke", kazao je Humolli.

Prema njegovim riječima, upravljanje Samoopredjeljenja je daleko od očekivanja građana.

Humolli je bio nezavisni poslanik u poslaničkoj grupi Samoopredjeljenja, ali je nedavno napustio tu grupu i ostao samo nezavisni poslanik.

Izvor: Kosovo Online/Dukagjini