Sastanak u Skoplju

Predsjednik Privredne komore Kosova Lulzim Rafuna najavio je da će se u Skoplju sastati Privredne komore Zapadnog Balkana i da će sa predstavnicima Privredne komore Srbije razgovarati o uklanjanju barijera koje, navodi, sprečavaju kosovska preduzeća da izvoze robu u Srbiju, prenosi Klan Kosova.

Rafuna je rekao da će se odvojeno sastati sa Privrednom komorom Srbije kako bi razgovarali o uklanjanju barijera.

"Ovo je redovan sastanak na kojem razgovaramo o pitanjima od zajedničkog interesa za sve privrede Zapadnog Balkana, zajedno ćemo se sastati i u prisustvu Evropske komisije, dok ćemo sa Privrednom komorom Srbije razgovarati o barijerama za kosovska preduzeća, što je pokrenula Privredna komora Kosova iz žalbi domaćih proizvođača. Tražićemo da se uklone barijere koje sprečavaju kosovska preduzeća da izvoze robu u Srbiju“, rekao je Rafuna.

Rafuna je, između ostalog, naveo da će ovi sastanci biti održani u okviru Berlinskog procesa koji okuplja Privredne komore Zapadnog Balkana.

“Sastanak će biti na marginama sjednice Odbora privrednih komora Zapadnog Balkana, to je mehanizam proizašao iz Berlinskog procesa gdje su već sedam godina objedinjene sve balkanske komore”, rekao je Rafuna.

Izvor: Kosovo Online/Klan Kosova