Nezadovoljstvo

Poslanik Skupštine Kosova Haki Abazi rekao je da je nezadovoljan načinom na koji je organizovan dijalog sa Srbijom dodajući da Srbija može da dobije više nego što je predviđeno evropskim prijedlogom, prenosi Dukađini.

Abazi je naveo da mora da postoji šira koordinacija vlasti, kako sporazum sa Srbijom ne bi bio fokusiran samo na ZSO.

„Ideja je bila da ne ulazim u tehničke razgovore sa neiskusnim ljudima, a bez širih konsultacija, moja pobuna proizilazi iz unutrašnjeg nedostatka koordinacije pozicije i angažovanja ljudi koji nisu došli do pitanja međusporazuma na koji se fokusiramo, akoji je o Udruženju. Ako je Udruženje uklonjeno u vrijeme drugih vlada, ili u prve dve godine ove vlade, danas ponovo o tome razgovaramo sa Srbijom”, rekao je Abazi.

Kako je naveo, uklanjanjem priznanja nezavisnosti sa dnevnog reda dijaloga, Kosovo će se suočiti sa drugim zahtjevima međunarodne zajednice.

Abazi je rekao da Srbija može da dobije više nego što je dobila u osnovnom sporazumu koji je predložila EU.

„Pitanje priznanja je daleko od dnevnog reda, stoga će se nametnuti nova faza rasprave. Zašto Vučić nije potpisao sporazum? Nastavlja se sa odbijanjem potpisivanja da bi Kosovo postala ravnopravna strana u važnom evropskom dokumentu”, rekao je on.

Izvor: Kosovo online/Dukagjini