Nećemo dozvoliti

Predsjednik Ujedinjenog sindikata obrazovanja, nauke i kulture Rahman Jasharaj izjavio je da Sindikat neće dozvoliti ocjenjivanje rada nastavnika, jer bi prema njegovim riječima to značilo potcenjivanje njihovog znanja, prenosi Koha.

"Neka Ministarstvo rada ne pomišlja da će biti ikakve pismene provjere znanja nastavnika, to se nikada nije desilo i nikada se neće desiti. Nikada to nećemo dozvoliti jer je to potcjenjivanje rada i znanja koje su ti ljudi stekli na fakultetima”, rekao je Jasharaj.

Dodaje da političke stranke u predizbornoj kampanji govore kako je obrazovanje prioritet, a kada dođu na vlast onda ga ne spominju.

"Kada sednu u fotelju daju do znanja da im obrazovanje nije u prioritetima. Rekao sam to nekoliko puta i ponoviću, ne možete voditi uspješnu bitku u 21. vijeku sa vrtoglavim napretkom tehnologije kada većina škola zapravo radi sa olovkama, sa knjigama koje ne odgovara nastavnom planu i programu, sa nastavnim planom i programom koji je neko drugi doneo i koji ne odgovara okolnostima našeg vremena“, rekao je Jasharaj.

Izvor: Kosovo Online/Koha ditore