Stalno mijenja stavove

Poslanica Demokratske partije Kosova Ariana Musliu-Shoshi ocjenila je da ukoliko je francusko-njemački plan ponuđen po principu "uzmi ili ostavi" da su onda pregovori o njemu završeni i istakla da opozicija zahteva transparentnost po pitanju uslova implementacije tog plana, jer, kako kaže, premijer Albin Kurti često menja stavove, prenosi Dukagjini.

"Nemamo nikakve informacije o tome šta je plan implementacije, koje su obaveze i o čemu je Kurti pregovarao. Ako on  ima prijedlog koji naziva "uzmi ili ostavi" onda su pregovori potpuno neefikasni. Kada prihvatite takav prijedlog, pregovaralo se samo do trenutka kada ste ga prihvatili, kada ga prihvatite, onda je to implementacija“, navela je Musliu-Shoshi.

Poslanica PDK je rekla da kontinuirano nedostaje transparentnost, jer opozicija još ne zna šta sadrži francusko-njemački plan, te da je Kurti imao nekoliko promjena u stavovima.

"Ne znamo ni šta je bila prva verzija, niti koja je konačna", kazala je ona.

Naglasila je da im je poznato da se sadržaj dokumenta odnosi na Zajednicu srpskih opština, poseban status Srpske pravoslavne crkve, ali da ne znaju "kakva je pozicija premijera".

Ona je izjavila da Kurti stalno mijenja svoje stavove po svim pitanjima i da njegove pozicije nikada nisu iste i stabilne.

Izvor: Kosovo Online/Dukagjini