Lider AKR-a

Lider Alijanse za novo Kosovo Behgjet Pacolli ocjenio je da je vladavina Pokreta Samoopredeljenje, otkako su pobjedili na izborima prije dvije godine, bila suprotna od onoga što je obećano biračkom tijelu, posebno biračima tog pokreta, prenosi Lajmi.

Prema njegovim riječima, došlo je do porasta populizma i manipulacije, posebno brojkama, dok realan život na Kosovu govori da je situacija gora nego prije dvije godine.

"Treba sagledati ekonomsku i društvenu situaciju, došlo je do pogoršanja svakodnevnog života građana. Pogledajte samo rast cijena i ekonomsko stanje građana. U drugim oblastima, poput spoljne politike ili međualbanske saradnje imamo velikio nazadovanje. Generalno, vidi se da je situacija na Kosovu sve gora i to se najviše ogleda u velikom odlasku građana iz zemlje. Ako pogledamo ovo i narativ vlade imamo dvije različite realnosti“, naglasio je Pacolli.

Prema njegovim riječima, postoje tri oblasti u kojima je vlada premijera Albina Kurtija zakazala.

"Prvo, ekonomska i socijalna situacija u kojoj je obećana povoljnija politika za najsiromašnije ili ekonomski slabije grupe, a sada imamo politiku koja se ne bavi ekonomskim i socijalnim problemima. Drugo je spoljna politika, gdje nema opipljivog rezultata”, rekao je Pacolli.

Prije dvije godine, 14. februara održani su izbori na kojima je Pokret Samoopredjeljenje dobio povjerenje 50,28 odsto građana koji su izašli na izbore.

Izvor: Kosovo Online/Lajmi