Aktivista PDK

Aktivista Demokratske partije Kosova Milot Krasniqi danas je, na poslovnom Kosovsko-hrvatskom forumu u Prištini, "pokrio" štampanim dinarima ambasadora Kosova u Hrvatskoj Martina Berishaja u znak protesta zbog velike finansijske afere oko trgovine energentima sa kompanijom GEN-I iz Beograda i finansiranja kampanje Albina Kurtija novcem iz Slovenije.

Iz PDK su saopštili na Facebooku da je ambasadoru Martinu Berishaju kompanija GEN-I iz Srbije uplatila milione eura.

"Taj novac je povučen i ne zna se gdje je završio. Neprihvatljiva je i neoprostiva zaštita koju ambasadoru Berishaju pruža premijer Kurti", navodi se u saopštenju.

Iz PDK kažu da Berishaj, kao ambasador pod optužnicom, ne može biti dostojan predstavnik Kosova u Hrvatskoj, naprotiv, prema njihovim riječima, sve dok bude na funkciji, on će ozbiljno narušavati imidž Kosova.

"On treba da dođe u Prištinu samo da bi se suočio sa pravdom i položio račune za skandal u koji je umješan. Istina neće moći da se sakrije, uprkos neshvatljivoj i sumnjivoj odbrani koja joj se daje, bez obzira koliko je velika piramida ovog skandala", poručuju iz PDK.

PDK zahtjeva momentalno puštanje na slobodu njihovog aktiviste, kojeg je policija uhapsila poslije ove akcije.

Berishaj je danas pred medijima još jednom negirao optužbe na njegov račun, nazivajući ih spekulacijama sa političkom pozadinom.

Izvor: Koha ditore/Kosovoonline