Nivo vode opada

Ministar odbrane Armend Mehaj saopštio je da pripadnici Kosovskih bezbjednosnih snaga pomažu građanima Kosova čiji su domovi poplavljeni, dodajući da je situacija pod kontrolom i da nivo vode opada, prenosi Ekonomija onljna.

„Situacija u vezi poplava je pod kontrolom, uprkos svim poteškoćama na terenu, naši vojnici uspješno pomažu našim građanima. Sada sam u Mitrovici, sastali smo se sa predsjednikom opštine Bedri Hamzom, sa kojim smo razgovarali o mjerama koje treba da preduzmemo, dobre vijesti sa terena je da nivo vode opada i da se situacija smiruje”, kazao je Mehaj tokom noći.

Mehaj je dodao da su pripadnici Kosovskih bezbjednosnih snaga na raspolaganju svim građanima kojima su potrebni.

„Takođe, naše snage su na raspolaganju i pomoć pružaju građanima u Skenderaju, Istoku i Klini, obavjestio sam i predsjednika opštine Junik da smo u punoj pripravnosti u slučaju potrebe. Naša vojska je tu za vas“, rekao je Mehaj.

Iz Vlade Kosova je saopšteno da je najteža situacija sa poplavama u Klini, dok se u ostalim opštinama situacija stabilizuje, prenosi Koha.

„Trenutno situacija ide ka stabilizaciji u Istoku, Mitrovici i Skenderaju. U Mitrovici i Skenderaju je poslato i stiglo šest dodatnih timova Agencije za upravljanje vanrednim situacijama, tačnije tri dodatna tima za ove dvije opštine. Teža situacija je i dalje u Klini, gdje šaljemo dodatna pojačanja sa vatrogascima iz okolnih opština“, navodi se u saopštenju.

Vlada je pozvala građane u ugroženim područjima da budu oprezni.

Izvor: Ekonomia online/Koha