Davos

Premijer Kosova Albin Kurti sastao se na Svjetskom ekonomskom forumu sa specijalnim predstavnikom EU za dijalog Miroslavom Lajčakom, sa kojim je razgovarao o narednim koracima i potrebi ubrzanja procesa dijaloga.

"Sreo sam se i sa specijalnim predstavnikom EU za dijalog Kosova i Srbije Miroslavom Lajčakom. Razgovarali smo o narednim koracima i potrebi ubrzanja procesa dijaloga ka punoj normalizaciji odnosa između Kosova i Srbije, uz međusobno priznavanje u centru", napisao je Kurti na Facebooku.
    
Kurti je u objavi naveo da sastao i sa premijerom Hrvatske Andrejem Plenkovićem, i istakao da Kosovo sa Hrvatskom ima "zajedničku prošlost, ali i budućnost u okviru EU i NATO".
    
Dodao je da se u Davosu sastao i sa potpredsjednicom Švicarske Violom Amherd i ministrom privrede Gijem Parmelinom i zahvalio im za podršku Švicarske Kosovu i podsetio da su iseljenici sa Kosova koji žive u Švicarskoj "most između dvije zemlje".
    
Tokom boravka u Davosu, Kurti je razgovarao i sa zamenikom premijera Ukrajine i ministrom za digitalnu transformaciju Mihailom Fedorovim i administratorom USAID-a Samantom Power o digitalnoj transformaciji.

Izvor: Kosovo Online