Korupcija!?

Alternativa za promjene optužila je Nacionalni savjet Albanaca na čelu sa Ragmijem Mustafom da je na nedavno završenom konkursu za finansiranje nevladinih organizacija ogroman dio novca Vlade Kosova dodjelio članovima Partije za demokratsko djelovanje Shaipa Kamberija, prenose Bujanovačke.

Demokratska stranka Nagipa Arifija i Pokret za demokratski progres Shqiprima Muslija zatražile su od premijera Kosova Albina Kurtija da preispita odluku (o dodjeli novca), jer, kako navode, postoje sumnje na korupciju, a konkurs je poslužio za zadovoljavanje potreba jedne stranke.

“Milioni od poreskih obveznika sa Kosova biće na računima funkcionera i aktivista PDD”, saopšteno je iz Alternative.

Bujanovačke su ranije pisale da će Vlada Kosova preko NSA podjeliti 1,2 miliona eura albanskim učenicima, studentima, aktivistima, umjetnicima, omladinskim udruženjima, nevladinim organizacijama i sportskim klubovima u Bujanovcu, Preševu i Medveđi.

Konkurs koji je raspisao NSA okončan je 29. decembra, a na listi dobitnika je više od 70 organizacija i pojedinaca.

Iz Alternative navode da su članovi PDD i saradnici Shaipa Kamberija i Ardite Sinani, koja vodi stranački odbor u Preševu, na konkursu dobili više od 270.000 eura.

Pojedinačni iznosi variraju od 16.000 do rekordnih 49.600 eura koje dobila organizacija Besima Shabanija, člana PDD iz Preševa.

“Sa ovakvim konkursom Kosovo je „pomoglo“ samo PDD, a ne Preševsku dolinu”, poručuju iz Alternative.

Iz Kamberijeve stranke se nisu oglašavali povodom optužbi.

Izvor: Bujanovačke