Fizički rizik

Agencija za hranu i veterinarstvo Kosova (AHVK) upozorila je u vezi s dva slovenska proizvoda MU, nakon što je od distributera proizvoda proizvođača Ljubljanske mlekarne Slovenija dobila informaciju da dvije vrste proizvoda "MU klasično mliječno vrhnje" i "MU krem sir s crvenom paprikom" s lotom broj 1325459001 i 1325455001, treba povući s tržišta, s razlogom da se provedu dodatne analize.

AHVK je putem objave na Facebooku izvjestio da je Veterinarska inspekcija odmah reagirala blokiranjem količine od 600 komada (MU klasično mliječno vrhnje 140 gr u količini 300 komada i MU krem sir s crvenom paprikom 140 gr u količini od 300 komada) pod sumnja na prisutnost fizičkog stranog tijela u tim proizvodima (fizički rizik).

Količina ovih sumnjivih proizvoda trenutno se nalazi u skladištima uvoznika i čuva se u adekvatnim uslovima, do sljedeće odluke.

Ovom prilikom AHVK obavještava sve građane da isti proizvodi koji se nalaze u prometu nisu sumnjivi, budući da je cjelokupna količina ova dva proizvoda po sumnjivim serijama blokirana prije izlaska u promet. Zaštićeni potrošači!"