Direktna odgovornost

Koordinator Odjeljenja za pravosuđe u Kabinetu za dobro upravljanje Demokratske partije Kosova Perparim Gruda na konferenciji za novinare zatražio je ostavku ministarke pravde Albulene Haxhiu, nakon gubitka uzoraka u slučaju "Dehari" iz Instituta za sudsku mediciniu, prenosi Klan Kosova.

Gruda navodi da bi ostavka Haxhiu otvorila put za nezavisnu istragu u tom slučaju.

„PDK je sa zabrinutošću pratila izvještaje u medijima i izjavu ministarke pravde Albulene Haxhiu o nestanku uzoraka u slučaju „Dehari“ u Institutu za sudsku medicinu. Nestanak uzoraka je direktna odgovornost Haxhiu. Kada uzorci nestanu, dokazi su oštećeni, pravda je oštećena i istraga slučaja postaje nemoguća. PDK zahtjeva hitnu ostavku Haxhiu”, rekao je Gruda.

On je istakao da Pokret Samoopredjeljenje nikada nije imao namjeru da otkrije istinu o slučaju "Dehari", već da ga iskoristi za političke bitke.

“Nažalost, politička zloupotreba ovog slučaja se nastavlja i sada kada su oni na vlasti i imaju sve državne mehanizme u svojim rukama da otkriju istinu o ovom slučaju. Nakon više od dvije godine vlade i nultog napredovanja u slučaju "Dehari", sumnjamo da Haxhiu, želeći da prikrije svoju nesposobnost da pruži nepobitne činjenice kako bi dokazala još jednu istinu o ovom slučaju, manipuliše dokazima i situacijom”, naglasio je Gruda.

Izvor: Kosovo Online/Klan Kosova