Novinarka Kimete Berisha izjavila je da je vlada Albina Kurtija nerealna, halucinantna, arogantna, kao i da Amerika traži neku normalnu osobu na Kosovu, jer je i Bijela kuća počela da sumnja da su svi Albanci ludi.

Ona je na svom Facebooku napisala da SAD i Brisel pokušavaju da pronađu nekog Albanca koji nije uzleteo, koji zna svoj put i koji je svijestan da je Kosovo najsiromašnija država u Evropi.

"Koji zna da Kosovo ne može da zaštiti svoje granice, da nije u stanju da obezbjedi hljeb za narod i koji je svijestan da Kosovo ima banalne, probleme neemancipovanog društva", napisala je Berisha na Facebooku.

Kako je dodala Amerika je vjerovatno nekog takvog pronašla u liderima LDK i PDK Lumiru Abdixhikuu i Memliju Krasniqiju, koje je opisala kao "normalne i prizemne ljude", koji nemaju problema sa iluzijama, orijentacijom i samoaktualizacijom, kao Kurtijeva vlada.

"Problem nije u tome što Kosovo ima propalu vladu, problem je što Kosovo ima nenormalnu vladu. Abnormalna vlada Albina Kurtija takmiči se s raketama, atomskim bombama i svjetskim supersilama. Toliko su ludi da znaju prije Poljske ko je ispalio rakete na jedno selo u Poljskoj. Oni su halucinantni i u zabludi, žive u drugim sferama", rekla je Berisha.

Ističe i da je Predsjedništvo u cijeloj toj priči samo sjenka.

"Poput njenog omiljenog saputnika i predsjednica pati od iluzije veličine. Samo što 'kraljicu' nije ni stavio na vrh", rekla je ona.

Izvor: Kosovo Online