Uzastopne greške

Bivši ambasador Kosova u Vašingtonu Avni Spahiu izjavio je da postoji zahlađenje u odnosima Albina Kurtija sa SAD, dok predsjednik Udruženja prijatelja Amerike na Kosovu Agim Rexhepi smatra da je premijer Kosova i prije dolaska na vlast napravio mnogo uzastopnih grešaka kojima je narušio odnose sa glavnim saveznikom Kosova, prenosi Ekonomija onlajn.

"Postoji zahlađenje. Dolazi do zahlađenja u odnosima SAD-Kurti", rekao je Spahiu i naveo da bi premijer Kurti trebalo da ima bliže kontakte sa SAD i da Kosovo djelujemo na osnovu uputstava glavnog partnera.

Spahiu, međutim, ne očekuje da će biti "ozbiljnih" posledica po Kosovo jer nije poslušalo zahtjev međunarodnih partnera u vezi sa preregistracijom vozila.

"Ne očekujem da će biti ozbiljnih posljedica. To nije velika stvar", rekao je Spahiu za Front onlajn.

Predsjednik Udruženja prijatelja Amerike na Kosovu Agim Rexhepi kaže da Kosovo treba da ojača odnose sa SAD jer sadašnji odnosi nisu na poželjnom nivou.

"Takođe, Kurtijeva vlada je izjavama i postupcima, prije dolaska na vlast, napravila mnogo uzastopnih grešaka u vezi sa SAD, kojima je narušila odnose sa našim glavnim saveznikom. Kurti se ponaša kao da je Kosovo Francuska, Njemačka ili Italija", naveo je Rexhepi.

Izvor: Kosovo Online/Ekonomia Online